Masterclass

Masterclass Masters in Finance en Masters in IT - De waarde van Business Intelligence voor de CFO - 10 mei 2017

Niet alleen binnen de muren van de Masters in groep werken finance en Business Intelligence (BI) steeds meer samen, ook op de werkvloer van iedere organisatie vindt er een verschuiving en versmelting van deze 2 vakgebieden plaats. Graag nemen wij je mee in deze trend en belichten we vanuit 2 hoeken wat deze verandering tot gevolg heeft en hoe je hier binnen jouw organisatie je voordeel mee kunt doen. Met gepaste trots nodigen wij je uit voor de 1e gezamenlijke Masterclass van Masters in Finance (MIF) en Masters in IT (MIT) uit;

De waarde van Business Intelligence voor de CFO

Tijdens deze avond zullen wij dieper ingaan op welke waarde Business Intelligence heeft de financiële kolom en welke invloed de opkomst van Big Data heeft op de traditionele BI. Wij hebben 2 zeer interessante sprekers uit ons netwerk bereid gevonden om een deel van de avond te verzorgen. Uiteraard zal er voldoende mogelijkheid zijn om kennis en ervaring uit te wisselen met vakgenoten en nieuwe contacten te leggen.

Programma:

18.00 uur: Ontvangst met hapje en drankje
18.30 uur: Welkom en aftrap Masters in Finance en Masters in IT
18.45 uur: Big Data, wat weten we ervan? – Michiel Deerenberg (Project manager Big Data & Business Intelligence bij Gemeente Den Haag)
19.30 uur: Korte break
19.45 uur: Business Intelligence in de financiële kolom – Erik van Schie (Financieel Directeur bij Sweco Nederland)
20.30 uur: Borrel en netwerken

Sprekers:

Michiel Deerenberg

Michiel is zelf ooit begonnen in de consultancy op het gebied van BI. Na een aantal functies binnen het St. Antonius Ziekenhuis is hij sinds november van het vorige jaar Project Manager Big Data & Business Intelligence bij Gemeente Den Haag. Passie voor het toepassen van data om bedrijfsprocessen te optimaliseren is de rode draad in mijn carrière: Business Intelligence. Ik haal veel werkplezier uit het oplossen van lastige problemen en vraagstukken op een manier die uitlegbaar en uitvoerbaar is.

Hij neemt jullie in 45 minuten mee in de wereld van Big Data. Wat weten we nu eigenlijk van Big Data, wat is het en wat kan je ermee? En waarom is het juist nu interessant om de investering te maken en aan de slag te gaan met Big Data? Deze en enkele andere stellingen zal hij behandelen tijdens zijn interactieve sessie van 45 minuten.

Erik van Schie

Erik is na een studie experimentele fysica als IT consultant zijn carrière gestart. Daarin van programmeur doorgegroeid naar informatieanalist. Vervolgens heeft hij commerciële en management rollen vervuld in diverse bedrijfsonderdelen binnen Capgemini, waaronder in een BI Practice. Hierna heeft hij een oversteek gemaakt naar financieel management als CFO bij outsourcing en Consulting. Momenteel is hij CFO bij Sweco (voormalig Grontmij), het grootste ingenieursbureau van Europa. Grote drijfveer in zijn carrière is om zijn directe omgeving te verbeteren door slim te werken en - dat zal je niet verbazen met zijn achtergrond - daarbij ook IT in te zetten.

In een interactieve sessie zal hij de ervaringen die hij heeft in optimaliseren van financiële processen delen, samen met de volgende stappen die momenteel door Sweco gezet worden in het implementeren van Risk Based Controlling. Hoe verbeteren we de financiële functie kwalitatief, tegen lagere kosten? En waar gaat dit eindigen?

Locatie:

Schiekade 45, 3033 BC Rotterdam. Onze parkeerplaats is te bereiken door in je navigatie van der Sluysstraat 136 Rotterdam in te voeren.

Masters in Finance & Masters in IT

In een wereld die snel verandert, wil Masters in Finance de financiele expert zijn die, op basis van tijdelijke ondersteuning, organisaties helpt bij hun (financiële) bedrijfsvoering. Daarbij spelen wij in op de toenemende behoefte van ondersteuning op het gebied van business control.
Masters in Finance wil hierbij voor haar opdrachtgevers en medewerkers de beste en meest transparante financiele interim organisatie zijn waarin de medewerkers zich, ten behoeve van de opdrachtgever en zichzelf, blijvend kunnen ontwikkelen.

Masters in IT is een detachering- en netwerk organisatie met een focus op Business Intelligence. Het gebruik van data, het signaleren van trends en het visualiseren van dashboards en rapportages neemt alleen maar toe binnen organisaties. We denken pro actief met onze klanten mee hoe zij Business Intelligence, (Big) Data en Analytics in kunnen zetten om hun business te verbeteren. Wij helpen bij de inrichting, interne inventarisatie en visualisatie van BI.

Schrijf je direct in via onderstaand aanmeldformulier:

* indicates required field